China, Cambodja & Vietnam

Bangkok, 365 dagen per jaar zomerfeesten!

Twee dagen geleden geland in Bangkok, een nieuwe uitdaging in een nieuw land.

Naja uitdaging, iedereen spreekt hier engels en het is uitermate geciviliceerd, we maken het ons zelf gemakkelijk en gaan met de airport express naar ko san road. Ik val hier werkelijk waar van de ene verbazing in de andere, ik heb al verhalen gehoord en foto’s gezien, maar dat het in werkelijkheid nog 10 keer zo erg over de kop heen gaat hier verbaasd me echt. Het is 1 straat waar alle ‘back packers’ huizen. Je ziet hier meer blanken als in nijmegen op straat, in ons hotel zijn ongeveer de helft van de kamers aan nederlanders verhuurd en je hoort er niet bij als je geen polo aan hebt, cocktails uit emmers drinkt en een jong thais ding het gescoord ergens. Ko San rd heeft veel hostels, eet kraampjes op straat en winkeltjes, en het ritueel is elke dag het zelfde, sohtends niemand op straat rond het middag uur komen de eerste mensen brak uit bed en scoren ontbijt en bier, dan sight seeiing denk ik? en smiddags weer terras op, eten, bier drinken, cocktails drinken en als je om half 3 snachts kijkt is het allemaal hossende en brakende mensen op straat. Net zomerfeesten alleen dan 365 dagen in het jaar.

 

 

 

 

We zitten hier in een hostel en ik geef eerlijk toe dat jan en ik ook een emmer met cocktail gedronken hebben ;). Verder vermaken we ons door de stad in te gaan. Bij de meeste tempels is het erg druk en moet je door schuiven in een rij met westerlingen om allemaal van het zelfde een foto te maken, deze foto kan je ook net zo goed uit de reisgids knippen. Als je dan verder loopt ben je zogoed als alleen in het complex en kom je prachtige tempels, mooie mozaiken en monniken tegen. Wel verbaasde het me dat een monnik met mij op de foto wilde, dat doen ze niet zo vaak uit zichzelf, later bleek waarom, zo kon hij dicht bij me staan en in mijn kont knijpen… (echt een boedistische monnik in oranje gewaad) werkelijk waar, als het een gewone tai was geweest had ik hem een knal gegeven.

 

  

We gaan lekker met de local bussen door bangkok, markten af. Want waarom 5 euro voor taxi betalen als je voor 20 cent met de bus kunt. Maar als je dan in het donker 30 min moet wachten en dan ook nog moet staan en niet weet waar je eruit moet gaat het jan wel wat ver! En gelijk heeft ie. Maar het gaat nog steeds goed.

Vandaag naar de  ‘ cheap ass’ markt geweest. We hebben 12 euro uitgegeven voor: 2 tassen, 2 korte broeken, slippers, een zonnebril, en een tuk tuk souvenir waarin onderzetters zitten en we hebben ooknog wat gedronken. Ik vind het heerlijk lekker door bangkok te struinen, mooie dingen te zien en dat je savonds in het paradijs voor backpackers terecht komt neem ik maar voor lief.

liefs rieke

3 Comments »

 • Comment by Yvonne — July 13, 2008 @ 3:23 pm

  Hallo Rieke (en Jan),
  Zoals ik al in mijn reactie aan Jan zei: ik vind het leuk om de verhalen van twee kanten te lezen, ook nu weer. Je geeft wel een fraaie beschrijving van je huidige leefomgeving. Hebben jullie ook foto’s van dat drinken van die cocktail? Ik ben benieuwd of je de tuktuk toch nog gaat uitproberen, maar misschien heb je het al eens meegemaakt.
  Veel plezier in Bangkok, ondanks alle toeristisch gedoe.

  Yvonne

 • Comment by klaas en rachèl — July 15, 2008 @ 3:05 pm

  Leuke verhalen weer. Geniet ervan! De zomerfeesten zijn hier ook weer losgebarsten, gisteren al de eerste wandelaars uitgezwaaid!

 • Comment by Arnold — July 17, 2008 @ 10:18 am

  Zo zie je maar dat een oranje-geel gewaad nog geen religieus maakt. Maar ja katholieke priesters kunnen er volgens de persberichten ook wat van. Geniet van jullie reisverhalen.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment