China, Cambodja & Vietnam

ik ben nu echt op reis

……we arriveren bij de grens, in de echt alles vernietigende hitte lopen we te zeulen met back packs van het ene grens kantoor naar de ander waar je bij de eens de visa moet ophalen, bij de ander wat moet invullen en bij weer een ander een stempel krijgt. Ondertussen worden we belaagd door taxi/bus chaufeurs die ons allemaal naar siem reap willen brengen, onze eind bestemming van vandaag.
We sluiten aan bij een nederlands gezin en regelen na nog meer geloop en gepraat voor een redelijke prijs een mini van onze kant op. Van de mooie asfalt wegen en geciviliceerd heid in thailand rijden we nu over een weg met gaten zo groot als bom inslagen met slecht materiaal maar de cambodianen zijn vriendelijk!

Later blijkt de weg zo slecht te zijn omdat bangkok airways de cambodiaanse overheid betaald om de weg slecht te houden zodat er meer mensen kiezen om te vliegen ipv oover land te gaan.  Na een uur of 3 staan we langs de kant van de weg zonder benzine. Ik geniet volop, het is ongestrutureerd, arm, mooi, vrolijke mensen, het geciviliceerde is weg, we zijn weer gewoon in een ontwikkelings land. Geen westerse dingen meer gewoon lekker op reis. Niets gaat zoals gepland, en heerlijk, dat hoort er gewoon allemaal bij. Net in siem reap probeert de driver ons een oor aan te naaien door ons verder te willen sturen met een tuk tuk, maar we houden voet bij stuk en worden gewoon bij het hostel afgezet.
Ik vind cambodia geweldig, leuke mensen, prachtige natuur en echt het gevoel weg te zijn van huis.

We hebben er nu 3 dagen bezoek aan angkor opzitten. De eerste dag op de fiets in de volle zon, de tweede dag in de stromende regen in de tuk tuk en vandaag ongeveer 100 km in de tuk tuk naar tempels die ver weg liggen. De ene tempels in nog indrukwekkender als de ander en het is hier zo rustig! nauwelijks toeristen je kunt op je gemak rond kijken. Ik geniet volop van de omgeving en de mensen. De een probeert je een oor aan te naaien de ander wil je gewoon allemaal dingen verkopen die je niet wilt hebben de volgende heeft geen benen meer door een landmijn en oorlog. Er is hier veel armoede.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment