China, Cambodja & Vietnam

Hanoi

Hanoi is de gezellige versie van Saigon. Kleine straatjes, veel winkeljes, barretjes e.d. Ik blijf me verbazen dat dit land officieel ‘communistisch’ is. Je merk er hier namelijk bar weinig van. Wel is het mausoleum van HCM en het HCM museum en het HCM trail  museum aanwezig waar word verteld hoe geweldig HCM en zijn communisme wel niet zijn.

Ook blijf ik me verbazen over eigenlijk hoe ‘on welkom’ je bent als je een beetje van de begane paden afgaat. We wilden naar het noorden, de bergen in. Maar niet naar het toeristische Sapa. Onze bestemming was alleen per lokal bus te bereizen en wij gaan op pad naar het bus station om kaartjes te scoren. Het begint al bij de taxi, de driver herhaalt mijn woorden ‘ my dinh bus station, ok, 7 dollar, ok, 2 way, ok’ Nee dit was te moeilijk, na 100 meter wil hij ons niet meer brengen omdat hij niet weet waar hij heen moet. We proberen de stadsbus, staan we, na navraag, aan de verkeerde kanbt van de weg en komt deze bus vanaf het station ipv er naar toe. WIj stappen na 100 meter weer uit. Naar de overkant van de weg dan maar. Eenmaal aangekomen op het busstation voel ik me echt een aapje. We worden echt belaagd door vietnamese mannen die wederom in het vietnamees beginnen. Enkele kunnen engels en vuren vragen op ons af. Ze zijn verbaasd als ik op hun vraag ‘ do you speak englisch’ antwoord ‘ nee ik spreek geen engels’. Bij de ticket counter word ik volledig genegeerd, ik vraag zelfs in het vietnamees of ik een kaartje mag en ze staart alleen maar…
Als ik bij het uitlopen van het busstation vol in mijn kont word g eknepen, geef ik (ik weet dat ik me niet moet laten gaan maar…soms) die jongen een tik op zijn borst en zijn met mijn meest boze gezicht dat hij met zijn poten van me af moet blijven. We nemen de bus terug omdat een prijs afspreken met een taxi onmogelijk lijkt.
We leggen ons er bij neer we zijn hier nog 7 dagen en we besluiten met een toeristen bus naar het eerder genoemde sapa te gaan en een tour t e boeken naar halong bay een fantastische baai met meer als 200 eilandjes, de highlight van vietnam. Ik ben fan van onder de locals reizen, maar dit is gewoon niet leuk meer.
achteraf kunnen we er om lachen, en het is dat vietnam zo mooi is.

Vandaag hebben we ons op een scooter in het verkeer gewaagd, dit blijft altijd erg leuk.

We hebben de kaartjes van de olympische spelen binnen!! ze zijn veilig per post aangekomen in beijing. Nu wij nog….

 

ps: er staan nog wat foto’s van de trein en de zandduinen in mui ne onder het kopje vietnam.

ps2: en je kan je onder het mom beter laat dan nooit, subscriben voor een email als er een nieuw verhaal op staat. dit kan al enkele weken maar ik vergeet steeds te schrijven dat het nu wel werkt.

4 Comments »

 • Comment by Fen — August 10, 2008 @ 9:19 pm

  He lieve zus en Jan,
  Wat een mooi verhaal weer en wat een belevenissen. Leuk hoor om te lezen. Gaaf dat de kaarten voor de OS binnen zijn, lijkt me super om daar bij te kunnen zijn. Gaan jullie ook naar wedstrijden toe of is dat niet haalbaar. Als je nog ergens heen gaat moet je t maar laten weten dan ga ik kijken op tv of ik je zie… Hier gaat het goed. Volgende week onverwachts nog een weekje op vakantie naar Kos, Griekenland. Leuk he?! Geniet nog van jullie trip samen. Liefs, ook van Max, Fenje

 • Comment by pip — August 10, 2008 @ 11:51 pm

  sok! gewoon een tik verkopen hoor! moeten ze maar met hun vietnamese vingers loempia’s gaan draaien, ipv. in jouw kont knijpen…!
  afgelopen vrijdag opening van de Spelen gezien, kreeg wel kippenvel hoor :-), ongelooflijk, wat ze hebben neergezet!
  Spreek je snel weer, kusje

 • Comment by Arnold — August 11, 2008 @ 9:42 am

  Hoi Rieke
  Net terug van een weekje Zuid Limburg en we kunnen weer genieten van mooie verhalen. Goed gereageerd van je op die ‘knijpkat’. En verstandig ook want voor je het weet heb je allerlei problemen aan de broekals je terug gaat meppen. Ik hoop dat China een sukses voor jullie wordt. Op de televisei krijg ik de indruk dat de mensen heel vriendelijk zijn en ‘vereerd’ dat ju hun land een bezoek brengt om de zien wat ze allemaal hebben en kunnen. Hoop snel weer een nieuw hoofdstuk van jullie avontuur te kunnen lezen. Veel vakantieplezier nog.
  Arnold

 • Comment by Miranda — August 11, 2008 @ 6:27 pm

  Heey Riek,

  Idd miss ben je straks wel op TV 🙂 ga de tafeltennis wedstrijden ook maar eens kijken!
  Hier is een en al China op TV, leuk!
  pas goed opjezelf daar!
  Dikke kus Miranda

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment