China, Cambodja & Vietnam

Enkele reis Hanoi-Hanoi

Op naar Sapa dat was het laatste plan. We nemen de nachttrein, er zijn omdat we dit laat hebben besloten alleen nog stoelen beschikbaar en geen bedden meer, ach het is maar 9 uur dus dat zitten we wel uit. We hobbelen Hanoi uit, ik verheug me erop wakker te worden in de schone berglucht met prachtig uitzicht. Ik slaap niet omdat het de hele tijd al onweert. om 03.30 begint de vietnameze condusteur te roepen en iedereen begint verbaasd met zijn buurman te praten. Wij snappen niet wat er gaande is. De trein word stil gezet.. in al het gepraat horen we alleen maar het woord Hanoi vaak vallen. Zouden we terug gaan? Nee vast niet. We voelen de locomotief afkoppelen en 30 minuten later haalt de locomotief ons in, weer een half uur laten koppelt hij aan de andere kant vast. Later blijkt dat hij eerst naar een station moest rijden om van spoor te wisselen. En we gaan echt weer de kant op waar we vandaan kwamen. We snappen er niks van en uit een gebrekkig gesprek met een medepassagier maken we op dat er in Sapa te veel regen valt om verder te gaan. We rijden nog langzamer als op de heenweg en een kleine 13 uur later staan we weer met al onze bagage op station Hanoi. Wat me alles mee valt is dat we al ons geld terug krijgen, zelfs zonder dat we erom hadden gevraagd. Er kwam iemand de trein in en die zei, ik ben van de reisorganistatie en ik breng jullie naar het hotel en dan krijg je je geld terug. Zelfs de commisie die we natuurlijk hadden betaald.
Een enerverende ervaring, gratis een nacht in een vietnameze trein doorbrengen 😉

We hebben de afgelopen 2 dagen met een boot in halong bay gevaren. Halong bay is een world heritage site bestaande uit een baai met meer als 3000 kleine kartsberg eilandjes. Een fanatastische gezicht al deze bergen en ik heb echt genoten van de omgeving en het varen op de boot. het eten was goed en we hadden een relatief luxe hut.

Nu verblijven we nog 3 dagen in Hanoi omdat vanuit nederland ons het nieuws bereikte dat er in Sapa 100 doden zijn gevallen door overstromingen en aardverschuivingen en dat er in de komende dagen nog meer tropische stormen worden verwacht….

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment