China, Cambodja & Vietnam

ao yun!

Beijing Beijing en we doen de Holland house swing!!!

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet schrijven, we hebben veel te veel te doen om te internetten en beijing en de olympics zijn echt helemaal super.

3 en halve dag geleden aangekomen in beijing, als eerste maar onze kaarten van de olympics ophalen. Deze hadden we naar het hotel van pepijn laten sturen, naar een oud collega van hem. We vinden haar daar niet, maar wel lopen we 2 engelsen tegen het lijf  het gesprek gaat als volgt: gaan jullie al naar de spelen vanavond? nee. Wij hebben kaarten. Wat kost dat? Niets, hier alsjeblieft! Huh, echt? Ja veel plezier! Dus wel geteld 3 uur in beijing en we zijn als een gek naar een taxi opzoek die ons naar het birds nest kan brengen zodat we daar de hele avond, gratis!!, naar atletiek kunnen. Het birds nest is echt helemaal geweldig, en de kubus, of hoe heet het zwemstadion?

We zijn als een dolle aan het sightseeen: de verboden stad, plein van de hemelse vrede, tempel of heaven en de chinese muur al gezien.
het is allemaal groots en indrukwekkend. beijing is schoon, groot en echt indrukwekkend. Het metro systeem werk letterlijk als een trein en ik moet zeggen ze hebben hun best gedaan overal vrijwilligers neer te zetten, maar engels ja dat is voor hun ook nog moeilijk. Gebruik maken van hoe en wat in het chinees is dus ook hier essentieel!!!

We hebben ook onze eigen kaarten op kunnen halen. En 2 dagen na ons eerste bezoek aan het birds nest zaten we er zowaar alweer. de 200m sprint voor mannen was echt helemaal te gek. Het hele stadion ging uit zijn dak! en natuurlijk 2 nederlanders in de halve finale horde 110 m, helaas allebei niet door.  We hebben onze brul shirts aan, en elke chinees wil met ons op de foto!

Savonds zijn we te vinden in het holland house, lekker broodjes kroket eten en heineken drinken. We waren daar ook aan het brullen naar iedereen en toen raakte jan aan de praat met amerikanen. En begon enthousiast te vertellen over de westrijden enzo en toen ging het gesprek weer zo: wij hebben ook nog kaarten voor hand bal, intresse? Ja leuk, wat kost dat? Niets, hier alsjeblieft. DUs nu gaan we ook naar handbal finale mannen woeoeoe.

Morgen middag gaan we naar de kwart finale tafel tennis, als cadeau voor jan zijn verjaardag, ookal was deze al in april! En panda’s bekijken in de zoo.

Ik meot nu haasten want er is zometeen de huldiging van het vrouwen water polo team in het holland house! En dat beloofd een mooi feestje te worden!

 

2 Comments »

 • Comment by Yvonne — August 21, 2008 @ 6:38 pm

  Hoi Rieke,

  Jullie zijn wel op het goede moment in Beijing, met die medailles nu. Ik vind het zo leuk dat jullie dit allemaal mee kunnen maken.
  Heel veel plezier,
  Yvonne

 • Comment by pip — August 22, 2008 @ 12:18 pm

  ik wil terug!!!!!!!!

  x

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment