China, Cambodja & Vietnam

laatste berichtje

.. en nog wat foto’s

De olympische spelen zijn ondertussen alweer voorbij, er komt nog af en toe een verdwaalde vrijwilliger en sporter voorbij. De smog is terug in de stad, geen blauwe luchten en zonsondergangen meer, alle auto’s zijn weer op de weg dus de file is nog groter, de engels sprekende mensen zijn nu echt verdwenen… Toch bijzonder hoe een stad in een dag kan veranderen… helemaal als je bedenkt dat de paralympics nog moeten starten. Ik heb het idee, tot mijn grote spijt, dat daar minder voor gedaan word.

Tafel tennis en handbal was echt super vet! goeie plaatsen, dichtbij het veld. Tafeltennis was wel vreemd met alleen maar chinezen die spelen en 1 zweed. Die gelukkig door was naar de halve finale.

Beijing is echt een metropool! zoveel verschillen, kleine hutongs dit zijn oude wijken met mine huisjes, oude culturele gebouwen en mega nieuwe wolkenkrabbers. Bijzonder vind ik ook dat in dit land wat communistisch is alle westerse bedrijven hoofdsponser zijn van de OS, denk aan Mc donalds, Panasonic, enz.  Ook krijg je hier dus niets mee van het nieuws, cnn is verboden en de kranten laten alleen maar lachende chinezen zien die van de loympics genieten. Ook vind ik de olympics stiekum toch een vrij chineze aangelegenheid, alleen china word aangemoedigd in de stadia, in de metro naar de sporten zitten alleen maar chinezen, je moet echt je best doen om westerlingen te vinden.

Morgen vliegen we naar shanghai, 1 dagje daar kijken. We wilden voor 4 dagen gaan, maar omdat iedereen blijkbaar via shanghai terug gaat was alles vol vol vol, alle treinen, bussen, en vliegtuigen. Dus we hebben 3 dagen extra in beijing vertoefd, wat absoluut geen straf is. Voor een prikkie een nieuwe laptop gekocht en kleren en schoenen…/. altijd goed als je dar 1 tiende van NL voor betaald.

Overmorgen is het avontuur weer over. We landen 17.55 op dusseldorf, ay0707. Op naar de werkelijkheid, met mijn bananen auto aan het werk in oss. Voor degene die het nog niet weten, ik had mijn moeder gevraagd een auto uit te zoeken voor mijn nieuwe werk omdat ik te weinig tijd heb tussen aankomst en eerste werkdag. Ik krijg een foto met het commentaar, tja over kleur valt te twisten… en dat is waar.. hij is lcihtgevend geel!!! haha

Leuk hoe iedereen mee heeft geleefd! We hebben een super tijd gehad en we hebben zin om weer naar huis te komen!

Liefs rieke

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment