Nepal 2007

Shiva ratri

de afgelopen 2 dagen aan ons projectplan gewerkt. Gister was het project dicht omdat er een staking van de maoisten was, dit zijn rebellen in Nepal die door veel opstand nu wel in de tijdelijke regering zitten.

Vandaag is Shiva Ratri, een festival. Heel Kathmandu is dan weer vrij. Bij pasupastinath waar ik eerder ben geweest, dit is de hindoe tempel waar crematies plaatsvinden, verzamelen zich vandaag 30.000 shiva’s en heel Kathmandu loopt uit om te kijken.

Het doel ervan is me nog niet helemaal duidelijk. Maar vanavond worden er grote vuren gestookt en ja 30.000 shiva’s, heilige mannen uit India, is denk ik best indrukwekkend.

morgen vertekken Inge, Alex en thijs en ik naar Pokhara om even de drukte van Kathmandu te ontvluchten.

Vanochtend met Inge en Ramesh (onze nepali friend die ons overal mee helpt) een tafel en stoel gekocht voor in ons huis.

Niet veel betaald en bij de prijs in zat het vervoer naar ons huis. Ik dacht nou een busje of taxi dat is ok. Maar nee, 2 nepalezen binden de tafel en stoel op de rug en gaan lopend…. ja echt lopend onze spullen naar ons huis vervoeren.

Nou dat voelt echt niet goed. ik weet dat dit een normale manier van transport is maar je hvoelt je dan echt zo een rijke westerling. niet prettig. zie foto’s.

Nu naar het festival.
Wees niet bang we studeren ook hoor!

liefs rieke

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment