Nepal 2007

Holi festival

holi is het begin van de lente! het einde van de droogte en het begin van het regen seizoen! dit festival wordt ik heel nepal gevierd. wat er gebeurd is dat iedereen met verf en water naar elkaar gaat gooien. een festival van kleuren. dit klinkt erg leuk, kleurijk en gezellig. En ik moet toegeven dat holi ook een geweldig festival is…. maar vrouwen hebben het zwaar te verduren, en zo heb ik ondervonden blonde vrouwen hebben het op zo een dag helemaal erg!

bij ons in de straat was holi super! helemaal onder de verf, maar we hebben erg leuke buren! we worden savonds ook uitgenodigd om op het holi feest te komen met alle 40 buren ( ongeveer)

op naar thamel de toeristen wijk….. daar is het anders!!

de zakjes met verf komen hard aan, soms worden er eieren gegooid en aan het einde van de dag werd er met heel veel modder gegooid en toen was de pret over!

het feest op het einde van de dag was erg gezellig, de raksi(nepaleze zelfgemaakte wijn) erg smerig, maar alle buren vonden het erg leuk dat we er waren…. alleen wilden ze allemaal met me dansen en ja dat stel ik niet zo op prijs 😉

foto’s staan erop!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment