Nepal 2007

Zo wat bizarre belevenissen….

Zoals ik al schreef is er van vrijdag op zaterdag nacht een stuk van mijn voor tand afgebroken….

Zaterdag is hier de zondag van Nederland en is alles dicht. Ik heb een hele dag voor schut gelopen met een halve tand, elke keer dan vergat ik het weer en was ik vrolijk aant praten en aant lachen, maar dan keek ik weer in de spiegel en schrok ik toch van het spiegelbeeld….

Zondag opzoek naar een tandarts… via via aan het telefoonnummer gekomen van twee nederlanders die al lang in Nepal wonen, door hun wordt ik naar Healthy smiles clinic verwezen. Ik bereid me op het ergste voor, tussen de buffels in ee stal.. Maar ik wordt keurig geholpen door een vloeiend engels sprekende tandarts in een praktijk die er net zo profesioneel uitziet als in Nederland.

Maandag gaan we met zijn 8ten op pad.. We gaan zwemmen in de Bhote koshi rivier, richting de tibetaanse grens.
Sochtends hebben we voor het eerst ons visum verlengt, os toch gezellig zo met zijn 5en.
Onderweg naar het zwemmen worden er 4 auto banden gekocht. Die laten we vlak bij de rivier oppompen zodat we daarmee van de rivier kunnen varen.

Met 2 motoren rijden we stroomopwaarts vanaf de plek waar we picknicken. Dan gaan er 3 man op een moter, en 2 autobanden.
4 mensen, de mannen mogen eerst, gaan te water en de andere 2 rijden terug met de moter.
Als de vrouwen mogen, ga ik ook mee. De eerste stroomversnelling is nog te overleven…
Dan bij de tweede vaar ik midden in de rivier, opeens een grote steen op mijn pad. Ik vaar er overheen, maar aan de andere kant, gaat het water met zo veel kracht naar beneden dat ik onder wordt gezogen, mijn band verlies….
Als ik bovenkom zitten, dagmar, linda en inge op mij te wachten en die hebben mijn band ook weer gevangen…

We drijven verder, ligt er langs de rivier een grote stapel hout, met een grote groep mensen, voor ik het weet zie ik ook dat er een lijk naast ligt, klaar om verbrand te worden…

Veilig weer aan land, ookal vond ik het na de 2e rapid echt niet meer leuk. In het donker terug met de moter naar Kathmandu… Over het verkeer hier blijf je zelfs na 2 maanden nog niet uitgepraat. Tijdens het eten moet iedereen even zijn slechter ervaringen van het verkeer van die dag van zich afpraten…

Dinsdag ochten met Linda om 8 uur naar de Yoga school gegaan.. om anderhalf uur yoga les te volgen. We zijn maar met zijn 2en….
En we hebben meer onze buikspieren getraind door het inhouden van onze slappe lach… dan echt geyogaed.
We hadden een slissend, klein, lenig, onverstaanbaar nepalees voorons. Die bij elke ademhaling heel hard riep INHALE en EXHALE… en dat anderhalf uur lang…
Het top punt was dat op het einde hij met vingers in oren en op mond en ogen heel hard ging blazen…. Toen keken linda en ik elkaar aan en konden we echt ons lachen niet meer inhouden…

Vanmiddag op het project geweest….
Het concept van ons boek ziet er al goed uit, wel moet er nog veel gebeuren.
We hebben ook toestemming om alle 15 home visitors naar Kathmandu te halen voor een workshop over het boek.
Inge en ik zijn daar echt heel erg blij mee, nu kunnen we het alle home visitors leren in plaats van 3 of 4…

Veel liefs rieke

1 Comment »

  • Comment by co en corrie — April 3, 2007 @ 1:53 pm

    hallo Rieke, ik had Inge al beantwoord, maar ook even een woordje aan jou. wat een avonturen beleven jullie en geweldig dat jullie alle home visitors bijeen kunnen krijgen, dit gebeurt niet vaak.
    we zijn heel benieuwd naar jullie boek.
    groetjes en doe ze allemaal de groeten.
    corrie en co

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment