Nepal 2007

Het recht van de luidste toeter?

Terug in Kathmandu. Ik ben opweg naar het zwembad. Daar heb ik mijn uitlaad klep in gevonden tussen het studeren door. Ongeveer 4 kilometer van mijn huis in Patan.
Na ongeveer 500 meter staat het al vast. Een bus wil midden op de weg keren, ik vol op de toeter want anders komt er nooit schot in de zaak. Niemand reageert.

Op de weg bij het royal palace rijdt ik met een snelheid van ongeveer 50 km per uur. Ik toeter bij iedereen die ik inhaal. Dat is bij wet zo geregeld hier, je moet toeteren naar iedereen die je inhaalt. Wederom kijkt niemand op of om!

Ver voor het stadion van Kathmandu is er file. Niet echt ongewoon voor Kathmandu maar nu is het anders. Er hangt een grimmige sfeer. Ik begrijp niet wat er aan de hand is.
De weg is twee richtingen, aan mijn kant rijdt het ongeveer 6 rijen dik. En iedereen op de toeter, maar niemand reageert!
Vanaf de andere kant komt sporadische een auto.
Iedereen gaat van mijn kant van de weg maar op de rechter weghelft rijden, onder luidt getoeter en natuurlijk zonder ook maar enig keer in de spiegel of om zich heen te kijken.
Dit gaat nog allemaal goed. Maar niemand let op elkaar.

Vanuit mijn ooghoeken zie ik maoisten. Er is een grote demonstratie voor het staion gaande. Natuurlijk is dat het teken om met alle motoren tegelijk ond op de rechter stoep te manouvreren om luidt toeterend tussen ons tussen alle voetgangers door langs de demonstratie te wurmen.

Als ik er voorbij ben is er niemand meer op de weg en is het heerlijk rustig!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment