Nepal 2007

Tenzin Richoe

Eindelijk de stap ondernomen om Tenzin Richoe en haar familie op te zoeken. Samen met Rogier sponser ik Tenzin voor haar school, dit doen we nu een jaar of 4.
Rogier heeft Tenzin in 2004 opgezocht en nu was het mijn beurt.

Bij de ingang van Boudha Stupa sta ik te wachten. Uit het niets staat er een vrolijk klein tibetaans meisje naast me die verlegen vraagt of ik rieke ben. Ik was op de moter gekomen, maar die laten we bij boudha staan omdat Tenzin het niet ziet zitten achter op te klimmen. We lopen naar haar huis. Ze verteld enthousiast dat de heilige maand van tibet is begonnen. En dat ze vanacht de hele nacht Khora’s gaat lopen rond de stupa. Khora is een gebed ronde, 1 ronde duurt 1 uur en ze gaat 13 rondes maken samen met 2 vriendinnen, Pema en Tenzin Norsing.

Haar vader en moeder zijn blij me te zien. Ze hebben via de e-mail en van Rogier veel verhalen over me gehorod maar dan nu zien ze me eindelijk in het echt. We eten momo’s met zijn allen. Het hele huis zit vol want alle familie uit Pokhara is in Kathmandu om Khora’s te lopen omdat je in Pokhara geen stupa hebt.

Ik bekijk de school, haar studieboeken en er worden allerlei foto’s laten zien. Ik geef een foto van Rogier en beloof de volgende keer, voor dat ik weg ga, een foto vanm mij mee te nemen. Tenzin brengt me terug naar de moter.

Het was erg leuk haar en haar familie eindelijk te ontmoeten!

2 Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment