Het welzijn van mantelzorgers in Nepal

Our journey continiuous…

Namaste allemaal,

Na een tergend lange vlucht veilig aangekomen in Kathmandu. Het is hier lekker warm 18 graden 🙂

Een warm welkom op het vliegveld, ondanks dat Suresh er niet kon zijn. Enkele taxichauffeurs wisten mijn naam nog haha.

Het hotel dat een vriend had aangeraden was echt drie keer niets, beetje jammer. Boven een bar en naast het hotel ook nog een bar, wat een herrie. Dus na een paar uur verhuisd naar Souvenir guesthouse (waar Co en Corrie van SHBN) ook altijd verblijven. Even door het oude deel van Kathmandu gewandeld om te acclimatiseren en vroeg gaan slapen, was echt gesloopt na de reis.

Vandaag met Suresh ergens in Kathmandu afgesproken zodat we samen naar het CP center in Dhapakel konden gaan. Het CP center is het hoofdkantoor van SGCP en daar is hun revalidatiecentrum en schooltje voor kinderen met CP.

Natuurlijk was Suresh te laat, dus heb ik een half uur op een druk kruispunt moeten wachten (ik ga maar snel een mondkapje kopen ergens). Suresh is helemaal blij om me weer te zien en terwijl we weg stuiven het drukke verkeer in zegt hij ‘our journey continuous here’. Eenmaal veilig in Dhapakel aangekomen (een wonder want Suresh zit de hele rit zo wat achterste voren enthousiast tegen me te praten) maken we concrete afspraken voor mijn onderzoek. Ik vertrek waarschijnlijk zondag naar het oosten om drie districten te bezoeken en vlieg dan terug om vervolgens naar het westen te vliegen. Waarna ik nog Kathmandu en Palpa district aan zal doen. Mijn eerste interview met iemand van de staf van SGCP zit er ondertussen op.

Met enige goede wil komen er donderdag acht ouders naar het CP center in Dhapakel voor een groepsinterview/discussie en morgen meelopen met de home visitor in Patan.

Voorlopig nog een vliegende start van het project, maar naar verwachting zal dat niet lang duren 🙂

1 Comment »

  • Comment by corrie en co — January 16, 2013 @ 11:52 pm

    namaste Rieke, druk druk zien we al, heel veel plezier met alles en doe vooral Suresh de groeten, wij hebben hem als een heel innemend persoon leren kennen, liefs uit Holland.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment